Hlavní obsah

Na dně Štrbského plesa našli potápěči tomahawk Gojko Mitiče

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Domníváte se, že na dně Štrbského plesa nemůže ležet tomahawk? Potápěči, kteří letos čistili jezero, se přesvědčili, že i to je možné. Našli totiž tomahawk, který při natáčení westernu Náčelník Velký had používal herec Gojko Mitič.

Foto: Facebook Štátne lesy TANAP

Zaměstnanci TANAPu s kuriózním nálezem. Čištění je každoročně bedlivě sledovanou událostí.

Článek

Western se zde natáčel v roce 1967 a Mitič hrál hlavní roli. Na hladině Štrbského plesa zbudovali filmaři jezerní srub, který hrál ve filmu významnou roli. Tomahawk se při natáčení ztratil a našel se až letos - po 51 letech.

Při tradičním čištění Štrbského plesa po letní turistické sezóně najdou potápěči většinou lahve a plastový odpad. „Kuriózním úlovkem byl tomahawk, který ve Štrbském plese zůstal zřejmě od natáčení filmu Náčelník Velký Had,“ říká koordinátor akce Pavol Kráľ ze Státních lesů Tatranského národního parku.

Foto: Facebook Štátne lesy TANAP

Potápěči s kuriózním nálezem během čištění jezera.

Velické, Popradské a Štrbské pleso čistilo letos 41 potápěčů. Jen ze Štrbského plesa vytáhli 77 kilogramů různého odpadu.

Mezi další kuriózní nálezy patřil dron, který skončil v Popradském plese.

Reklama

Výběr článků

Načítám