Hlavní obsah

Absolvent práv si převzal diplom v převleku za Spider-Mana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hiram Yahir Salas Romero zvolil při příležitosti promocí na univerzitě v mexickém městě Ciudad Juárez velmi nevšední oděv. Když ze sebe v průběhu ceremonie strhl talár, měl pod ním převlek známého komiksového hrdiny Spider-Mana. Absolvent tvrdí, že jsou studenti práv považovaní za příliš konzervativní, a tak chtěl převlekem toto všeobecné vnímání změnit, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Stejně jako na většině univerzit po celém světě, i na mexické univerzitě Universidad Autónoma de Ciudad Juárez se sluší a patří, aby absolventi měli při předávání diplomů pod taláry oblek a košili.

Romero se však těmito pravidly neřídil a těsně před ceremonií se na toaletách nasoukal do převleku Spider-Mana. Když pak přišel na řadu, shodil ze sebe talár, který měl přehozený přes něj a diplom si převzal v obleku komiksového hrdiny.

„Nikdo z hlavních představitelů mi nic neřekl. Jen se na mě smutně dívali. Nepamatuju si, zda mi něco řekl rektor, ale myslím, že se na mě usmál,“ svěřil se Daily Mailu Romero.

Absolvent tvrdí, že chtěl změnit všeobecný názor na studenty práv.

Ačkoliv sklidil při promoci velké ovace, ne všichni si jeho počin užívali. Jeden z jeho kolegů například uvedl, že se zachoval dětinsky. Další dodal, že všem ostatním absolventům ukradl zasloužený okamžik slávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám