Hlavní obsah

Moskvané vyhledávají park na sex. Politici se čílí

Právo, ama

Neobvyklou dimenzi odhalil v parku v centru ruské metropole hlavní architekt města Moskvy Sergej Kuzněcov. Při setkání s novináři upozornil, že vzorně upravený přírodní prostor, otevřený loni na podzim v těsné blízkosti Rudého náměstí a Kremlu, přitahuje lidi, kteří se tam oddávají sexuálním hrátkám.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Park leží v blízkosti Kremlu

Článek

„Bezpečnostní kamery v parku Zarjadje stále častěji zachycují zamilované páry, které se tam věnují sexu,“ citovala architekta agentura Interfax, Podle něj se poslední dobou objevilo „nebývalé množství případů“. Označil to za potěšující zjištění, protože podle něho souvisí s tím, že obyvatelé města mají pocit „bezpečí a pohodlí“.

Poslanec navrhuje procesy ve stylu sovětské éry

Architektovo tvrzení vzbudilo značnou pozornost médií a také úředníků či politiků, kteří však pro jeho nadšení nejeví pochopení. Poslanci navíc žádají trest pro Moskvany, kteří své intimní choutky naplňují v parku, který se stal chloubou moskevské metropole. Vznikl na místě někdejšího hotelu Rossija a zabírá plochu 13 hektarů. Mimo zeleň nabízí řadu atrakcí. Moskevskou radnici přišel na zhruba 14 miliard rublů (4,6 miliardy korun).

„Měly by se tím zabývat orgány činné v trestním řízení,“ řekla rozhlasu Govorit Moskva Ljudmila Stěbenkovová z moskevského zastupitelstva. Varovala před „popularizací“ parku s tím, že „to přitáhne další, kteří se tam budou věnovat podobné hlouposti“.

Vitalij Milonov, poslanec Státní dumy a vyhlášený moralista, navrhl uspořádat „několik ukázkových procesů jako za sovětských časů“. Míní, že se pak množství zájemců o podobnou exhibici rázně sníží. „Park je pýchou a chloubou města... Lidé tam chodí relaxovat, kvůli duševní pohodě… Tato kopulující zvířata jim to kazí,“ řekl portálu Izvěstija s tím, že nejde o svobodné lidi, ale o „mývaly a králíky“.

Sociální sítě se baví

Představitelé radnice tvrdí, že o „sexuální“ popularitě parku nemají žádné informace a nechystají zpřísnění bezpečnostní ochrany. Slíbili nicméně, že architektovo tvrzení prověří. Na sociálních sítích se mezitím objevily sarkastické komentáře. „Lidé se věnují sexu přímo u kremelských zdí ... Copak je to nějaká obleva? Sexuální revoluce?“ napsal jeden z uživatelů. Bulvární server Life pak doporučil dalších 15 veřejných míst pro sexuální hrátky včetně městských střech, toalet či nemocnic.

Ruské zákony považují sex na veřejnosti za drobnou výtržnost a pachatelům hrozí trest od 500 (zhruba 160 korun) do jednoho tisíce rublů (330 korun) či 15 dní veřejně prospěšných prací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám