Hlavní obsah

Ptáci vyzráli nad levhartem, šelma se proletěla vzduchem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezdařilý pokus levharta o ulovení jednoho z ptáků v křoví se odehrál koncem července v Krugerově národním parku v Jihoafrické republice. Jak je ze záběrů, které pořídil jeden z tamních turistů, patrné, šelma si chtěla na ptákovi pochutnat, namísto toho se ale pořádně proletěla vzduchem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Leopard předvedl komický skokVideo: AP

 
Článek

„Projížděli jsme Krugerovým národním parkem, kde jsme narazili na samici levharta, která číhala na okraji cesty,“ svěřil se agentuře AP autor videa.

Výprava proto na místě zastavila a čekala, co se bude dít dál. Když turisté v křoví zahlédli několik zástupců kura křovinného, bylo jasné, že si na ně šelma brousí zuby.

„Jakmile byl levhart v dostatečné blízkosti, vrhl se ve velké rychlosti směrem k vytouženému cíli, ptáci ale vzlétli do vzduchu,“ vysvětluje a dodává, že ani to hladové zvíře nerozhodilo.

„Samice velkolepě vyskočila více než dva metry vysoko s cílem zachytit jednoho z ptáků za letu, oba ale minula,“ popisuje levhartův marný pokus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám