Hlavní obsah

Corgi se stal surfařem, díky vodnímu sportu zapomíná na šrámy z minulosti

Když ho před čtyřmi lety napadli zuřiví psi, corgi Jojo málem přišel o život. Z útoku se dlouhou dobu nemohl vzpamatovat, nakonec ale jeho majitelé Josephine a Ryan Hearnovi z americké Kalifornie zjistili, že mu prospívá hydrologie, tedy léčba vodou. A když ho jednoho dne postavili na surfařské prkno, přišli také na to, že má talent na sjíždění vln. Jojo tak díky surfování započal novou životní kapitolu, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Jojo má na surfování talent.

Článek

Psal se rok 2014, když šla Josephine Hearnová se svým velškorgim pembroke jménem Jojo na procházku do parku. Po cestě však na dvojici zaútočili agresivní psi a oběma způsobili nepříjemná zranění.

Josephinino zranění ruky se rychle zahojilo, Jojo se však z incidentu dlouho nemohl vzpamatovat.

Zoufalí majitelé dlouho netušili, jak svému mazlíčkovi pomoci. Nakonec ale narazili na hydrologii, která jeho stav prokazatelně lepšila. Když se běžně vystresovaný pes nacházel ve vodě, byl rázem jako vyměněný.

To však ještě netušili, že má Jojo přirozené vlohy pro surfování. O tom se dozvěděli až ve chvíli, kdy ho jednoho dne umístili na surfařské prkno s tím, aby si na chvíli odpočinul od plavání.

Corgi na prkně balancoval s takovou jistotou a radostí v očích, že majitelé nevěřili vlastním očím. Od té doby ho ve vodním sportu plně podporují, díky čemuž proháněl vlny už v řadě vyhlášených surfařských destinací.

Nadaný pes se zúčastnil i několika psích surfařských závodů, z nichž jedny dokonce vyhrál. Zdá se tak, že chmurné časy jsou díky surfování jednou provždy zažehnány.

Reklama

Výběr článků

Načítám