Hlavní obsah

Chlapec si spletl magnetky na lednici s bonbóny, spolykal jich 30

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pořádných problémů se dostal pětiletý Noah z australského Melbourne poté, co spolykal 30 magnetických kuliček, které si spletl s bonbóny. Lékařům trvalo šest hodin, než se jim podařilo cizí předměty z chlapcova těla odstranit. Nebýt včasného vyhledání lékařské péče, incident mohl skončit tragicky, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětiletý kluk si přisunul židli k lednici, odkud sesbíral 30 magnetických kuliček, které s přesvědčením, že se jedná o sladké pochutiny, jednu po druhé spolykal.

Jeho matka Christelle Lefauová ho krátce poté našla ležet na zemi v bolestech. Na nic nečekala a ihned ho odvezla do nemocnice.

Když lékaři spatřili rentgenové snímky, nevěřili vlastním očím. „Musím se přiznat, že jsem ještě neviděl dítě, které by spolykalo 30 magnetek,“ svěřil se Daily Mailu lékař Maurizio Pacilli.

Chlapec nakonec musel podstoupit šestihodinovou operaci, během níž mu lékaři cizí předměty z těla úspěšně odstranili. Dítě se nyní ze zákroku zotavuje.

Matka chlapce prozradila, že kdyby lékaři včas nezasáhli, mohl incident skončit tragicky. „Kdybychom vyhledali pomoc jen o půl dne později, zemřel by,“ sdělila Lefauová.

Reklama

Výběr článků

Načítám