Hlavní obsah

Anonym se po 43 letech omluvil za krádež čokolády, škodu uhradil

Překvapivý dopis od anonymního odesílatele obdrželo před několika dny obchodní centrum v anglickém Liverpoolu. Autor se v něm přiznal, že před 43 lety v jednom z tamních obchodů ukradl dvě tabulky čokolády. Do obálky přidal pět liber (téměř 150 korun) jako odškodné, píše server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V roce 1975, když jsem byl malý kluk, jsem ve vašem obchodním centru v obchodě Woolworths ukradl dvě tabulky čokolády. Omlouvám se, nevěděl jsem, že se to nesmí. Přikládám peníze, které vám za ně dlužím,“ píše se v dopisu.

Fotku dopisu s pětilibrovou bankovkou zveřejnilo obchodní centrum Belle Vale Shopping Centre v pátek na Twitteru se slovy: „Obnovujeme víru v lidskost. Děkujeme.“

S ohledem na to, že obchod, v němž anonymní zlodějíček čokoládu ukradl, už v obchodním centru není, peníze budou věnovány na dobrou věc. Zástupci obchodního centra je poslali do jedné z liverpoolských dětských nemocnic.

„Belle Vale Shopping Centre děkuje odesílateli a přijímá jeho omluvu. Je to pozitivní zpráva, kterou je třeba sdílet, aby lidi pobídla k laskavosti,“ okomentoval událost mluvčí obchodního centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám