Hlavní obsah

Husky zachránil život sedmi koťatům, teď se o ně stará

Když tříletá fena huskyho jménem Banner našla začátkem července v lese v americké Georgii krabici se sedmi čerstvě narozenými koťaty, přiběhla za svou majitelkou Whitney Braleyovou a donutila ji, aby ji následovala. Žena mláďata následně odnesla domů, kde jim poskytla dočasné přístřeší. A fenka jí s péčí o zachráněná mláďata s radostí pomáhá, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fena zachránila sedm koťat, teď se o ně staráVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Chovala se celé ráno divně, nevěděla jsem, co se děje. Byla vystrašená a neustále mi naznačovala, abych s ní šla do lesa. Dokonce mě tahala za oblečení, tak jsem ji nakonec následovala,“ popsala chování svého asistenčního psa Bralayová, která je upoutaná na invalidním vozíku.

„Pelášila do lesa, kde začala kroužit kolem kartónové krabice. Neměla jsem tušení, co je uvnitř. Když jsem ji otevřela, Banner se vrhla dovnitř a vytáhla malé bílé kotě,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Banner je zkrátka dokonalá adoptivní matka.

V krabici pak našla dalších šest koťat choulících se k sobě. „Byla jsem šokovaná. Někdo je musel umístit do krabice, kterou následně uzavřel a nechal je tak v lese napospas smrti. Nechápu, jak to někdo mohl udělat,“ kroutí hlavou Američanka.

„Byla promrzlá a ani nemňoukala. Vlastně ani nevím, jak je Banner našla. Kdyby se to ale nestalo, dlouho by nepřežila. Vypadala, že jsou tak den stará,“ dodala.

Fenka se chová jako adoptivní matka

Nad koťaty se proto smilovala a doma jim poskytla přístřeší do té doby, než budou dostatečně velká k adopci. S péčí o mláďata jí pomáhá i Banner, která na ně nedá dopustit.

Foto: Profimedia.cz

Fenka na koťata neustále dohlíží.

„Neustále je jim na blízku. Polehává s nimi, mazlí se s nimi a spí s nimi. Je jako jejich adoptivní matka. Je to neskutečně milující pes,“ má jasno Braleyová.

Reklama

Výběr článků

Načítám