Hlavní obsah

Muž si po 66 letech ostříhal nehty, skončily v muzeu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaaosmdesátiletý Shridhar Chillal z indického Puné, držitel titulu za nejdelší nehty na jedné ruce na světě, si svou chloubu nechal začátkem tohoto týdne po dlouhých 66 letech ostříhat. Nehty, měřící v součtu přes devět metrů, jsou nyní vystaveny v jednom z muzeí v New Yorku, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind si po 66 letech ostříhal nehtyVideo: Reuters

 
Článek

Chillal si nehty na své levé ruce nestříhal od roku 1952, kdy mu bylo šestnáct let. Napadlo ho to poté, co nechtěně zlomil nehet své učitelce, kterou incident nesmírně rozčilil.

V zápalu vzteku mu řekla, že si závažnost svého činu nikdy nebude moct uvědomit, pokud si sám nenechá nehty narůst a nezačne o ně pečovat.

Při posledním měření jeho chlouba dosahovala celkové délky 9,09 metru, přičemž nejdelší z nehtů byl na palci s délkou asi 2,4 metru. Jako člověk s nejdelšími nehty na jedné ruce na světě se objevil i v Guinnessově knize rekordů.

Po 66 letech se však rozhodl, že si nehty nechá ostříhat. Slavnostní stříhání se konalo v muzeu Ripley's Believe It or Not!, nacházejícím se na newyorském náměstí Times Square, kde jsou nyní nehty také vystaveny.

Ruka je natrvalo oslabená

Ačkoli Chillal už nebudí na první pohled pozornost, tíha nehtů mu na jeho levé ruce způsobila trvalé následky. Jeho dlaň je natolik oslabená, že ji už nikdy nebude moct pořádně otevřít. Kromě toho se rovněž potýká s natažením prstů.

„Rozhodnout se, zda si nehty nechat ostříhat, pro mě bylo velmi těžké. Když jsem ale zjistil, že budou vystaveny v Ripley's Believe it or Not, cítil jsem, že je to správná volba,“ svěřil se Daily Mailu rekordman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám