Hlavní obsah

Řidič zastavil na dálnici, aby zachránil vystrašeného kocoura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiačtyřicetiletý Francisco Moya z New Yorku ukázal, že má srdce na správném místě. Když začátkem druhé půle května projížděl dálnicí v městském obvodu Queens, všiml si na betonové stěně dělící oba směry rychlostní komunikace uvízlého kocoura. Muž se na místo vrátil v opačném směru, v rušném provozu zastavil a nebohé zvíře zachránil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řidič zachránil kocoura, který uvízl na dálniciVideo: AP

 
Článek

Moya kocoura zahlédl kolem půl třetí odpoledne. „Když jsem ho spatřil, měl jsem pocit, že jsem ho na stejném místě viděl už ráno, ale nebyl jsem si tím úplně jistý,“ svěřil se řidič agentuře AP.

„Věděl jsem, že musím něco udělat, protože kočky miluju. Vyjel jsem z dálnice a najel zase zpátky, ale v opačném směru. Když jsem se ke kocourovi přiblížil, zastavil jsem v levém pruhu a zapnul výstražná světla - nic, co bych komukoliv doporučoval s výjimkou mimořádné situace, což v tomto případě bylo splněno,“ vysvětlil.

„Nechtěl jsem, aby se vylekal a skočil pod kola některého z projíždějících aut, musel jsem být velmi opatrný. Určitě tam byl pěkně dlouho, třásl se a byl hladový. Bylo vidět, že chce být zachráněn, protože se okamžitě nechal chytit,“ vylíčil záchranu vystrašeného zvířete.

Řidič umístil kocoura na podlahu pod sedadlem vedle řidiče a vydal se hledat vhodný útulek, který by si jeho nového společníka vzal pod ochranná křídla. Po cestě udělal jednu zastávku, aby hladovému zvířeti koupil něco k snědku.

„Staral jsem se o něj asi dvě hodiny. Mezitím, co jsem hledal útulky, jsem zmeškal dvě schůzky. Nakonec se ho v jednom ujali, zkontrolovali ho, vykastrovali a po nějaké době ho dokonce jedna rodina adoptovala,“ uzavřel Moya.

Reklama

Výběr článků

Načítám