Hlavní obsah

Abyste se mohli v Číně rozvést, musíte vyplnit manželský kvíz

Novinky, tcs

Kvízy o tom, jak dobře se novomanželé znají, jsou mezi svatebčany stále populárnější a populárnější. V některých regionech Číny ale podobný test potřebujete složit i k tomu, abyste byli rozvedeni. Abyste uspěli, musíte ale na otázky typu „Kdy máte výročí?“ odpovídat jinak než při svatbě. Informoval o tom list New York Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozvodů po celé Číně přibývá, loni ukončily své manželství na dva milióny sezdaných párů (o 11 procent více než v roce 2016), a tak se úředníci snaží páry od rozvodu všemožně odradit. Minimálně ve dvou čínských provinciích k tomu úředníci používají testy, které snad mají znesvářené manžele přinutit se zamyslet.

Typicky jsou testy rozděleny na tři části: doplňovací formulář, otázky, na které se odpovídá slovně, a esej. Jedním z míst, kde byly testy zavedeny, je Lien-jün-kang v provincii Ťiang-su. Kvíz zde obsahuje 15 otázek a lze získat maximálně sto bodů. Pokud pár získá šedesát a více, pokouší se úředníci rozvod manželům vymluvit.

„Skrze otázky si mohou páry připomenout momenty svého vztahu a uvědomit si úlohu rodiny a zodpovědnost, jakou mají,“ uvedl pro server Yangtse Late News úředník Liou Čchun-ling. Liou tvrdí, že testy nejsou hlavním faktorem toho, zda se manželé rozvedou, či ne, nicméně minimálně jeden pár si už po vyplnění testů rozvod rozmyslel.

Některé úřady však testy neberou pouze jako prostředek, který má ovlivnit dobrovolné rozhodnutí páru. Soudce v I-pinu v provincii S´-čchuan odmítl loni rozvést jeden manželský pár a své rozhodnutí zdůvodňoval právě vysokým skóre v testu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám