Hlavní obsah

Dívka chtěla zachránit poníka před utracením. Nechala ho poslat k babičce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelka britského města Stoke-on-Trent byla značně šokovaná, když jí jednoho rána z ničeho nic přivezli poníka. Její vnučka totiž na internetu našla inzerát, kde zvíře nabízela bývalá majitelka. V případě, že by se poníka nikdo neujal, měl být utracen. To 13letá dívka nechtěla dopustit, tak si o něj napsala a jako dodací místo uvedla adresu své babičky, píše server Bristol Post.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelka domu byla z poníka velmi překvapená.

Článek

Jelikož dívka o svém záměru vůbec nikomu neřekla, byla babička velmi překvapená, když u ní značně špinavého a zanedbaného poníka vyložili. Žena ihned kontaktovala příslušné orgány, aby si zvíře převzaly. Nakonec si pro něj přijeli z britské organizace na ochranu zvířat RSPCA.

„Tohle byste nevymysleli,“ smála se inspektorka Charlotte Melvinová. „Třináctiletá dívka reagovala na inzerát, kde žena nabízela svého poníka. Už ho prý nechtěla a má v plánu ho uspat,“ dodává.

Dívka bez váhání napsala babiččinu adresu a jednoho rána se u domu objevil muž, poníka vyložil a bez jakéhokoli dalšího slova či rad zkrátka odjel. „Nevíme, odkud ten ubohý poník pochází, ale je očividné, že s ním nebylo dobře zacházeno,“ tvrdí Melvinová.

Poník dostal jméno Pan Melvin Andrews a je nyní v péči odborníků. Další z členek organizace RSPCA Rachel Andrewsová doufá, že tento případ není začátek nového trendu. „Už máme po krk toho, že se někomu omrzí jejích zvíře a pak ho tímhle způsobem opustí,“ řekla. „Každý kůň i poník si zaslouží dobrého majitele a kvalitní péči,“ dodala. V organizaci doufají, že najdou do budoucna poníkovi nový a láskyplný domov.

Reklama

Výběr článků

Načítám