Hlavní obsah

Nezodpovědná rodina s dětmi unikla o vlásek napadení gepardy v safari parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V safari parku Beekse Bergen ležícím v nizozemském Hilvarenbeeku je vycházení z auta přísně zakázáno. I přesto se našli nezodpovědní návštěvníci, kteří toto pravidlo s touhou zachytit výjimečnou fotku divokých zvířat porušili a zbytečně riskovali své životy. Ze záběrů je patrné, že k naplnění katastrofického scénáře nechybělo mnoho.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nezodpovědná rodina své auto s francouzskou poznávací značkou opustila hned dvakrát. Poprvé si jí zástupci nejrychlejších zvířat na světě nevšímali, podruhé už však měla namále.

Na záběrech, které pořídili nizozemští návštěvníci parku, je vidět, jak se pětičlenná skupinka s dítětem bez obav procházela po areálu, jako by si možného nebezpečí ani nebyla vědoma.

V jeden okamžik k nim však přiběhlo několik gepardů a dostalo je do kritické situace. Zatímco dva členové se stihli dostat do auta, další tři, včetně ženy s malým chlapcem, se rázem ocitli v těsné blízkosti zvědavých šelem.

Rodina měla obrovské štěstí. Žena rychle popadla dítě do náručí a jako zázrakem se jí podařilo gepardy odehnat. Nechybělo však mnoho a incident mohl skončit tragicky.

Mluvčí parku uvedl, že vycházení z auta je v celém areálu přísně zakázáno. „O možných rizicích návštěvníky informujeme v několika jazycích a to po celém parku,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám