Hlavní obsah

Deset let po kompletním ochrnutí se stal otcem se ženou, která při něm stála každou vteřinu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šťastná rodina. To je něco, o čem třiatřicetiletý Brit Tom Nabarro v posledních letech už skoro ani nesnil. Po hrozivé nehodě na snowboardu v Bulharsku v roce 2007 zůstal ochrnutý od krků dolů. S možností, že by se stal otcem, se rozloučil. Nyní se při pohledu na manželku a svého syna položeného v klíně široce usmívá a užívá si pocit štěstí a pýchy z rodičovství.

Foto: Profimedia.cz

Příběh Brita, který po nehodě na snowboardu ochrnul, má šťastný konec.

Článek

Je tomu přibližně šest týdnů, co Nabarrova manželka Ellen porodila syna. Pojmenovali ho Ori, což v hebrejštině znamená „mé světlo”. A ač nemůže potomka pohladit, užívá si Tom rodičovských radostí, které považují ostatní lidé za samozřejmost. Pobrukuje svému synovi nejrůznější melodie a čte mu příběhy. Manželka mu syna alespoň pokládá na hruď a oba si užívají to, jak Oriho uklidňuje pohyb jeho hrudníku při dýchání.

„To, že nebudu moct mít děti, byla jedna z věcí, která mě po nehodě děsila asi nejvíce. Takže skutečnost, že mám nyní konečně vlastní dítě, je absolutně neuvěřitelná. Užíváme si v tuto chvíli každičký moment s naším synem a těšíme se na jakýkoliv zvuk, který vydá. Hrozně rád bych syna držel a pochoval ho v rukou, ale místo toho se prostě musíme zaměřit na věci, které můžu dělat,” uvedl muž z vesnice Standlake v hrabství Oxfordshire.

Nabarro po nehodě na snowboardu v roce 2007 málem zemřel. Utrpěl hned tři zástavy srdce a byl v bezvědomí po dobu tří týdnů. Následně strávil více než rok v nemocnici Stoke Mandeville v Aylesbury. Jeho přítelkyně Ellen mu byla celou dobu po boku a pomáhala mu nepropadat depresím. Když byl v roce 2008 konečně propuštěn z nemocnice, přestěhoval se se svou manželkou do bytu přizpůsobeného pro vozíčkáře.

Do budoucna by chtěli dalšího potomka

V říjnu roku 2010 požádal Nabarro svou partnerku o ruku a o dva roky později byl pár oddán. Mužův zdravotní stav jim nezabránil vést relativně normální sexuální život, oba se ale báli, že jim radosti rodičovství zůstanou navždy odepřené. Ačkoliv britský deník Daily Mail neuvádí v tomto ohledu žádné podrobnosti, Ellen se prý podařilo otěhotnět přirozenou cestou a nebylo zapotřebí umělého oplodnění.

„S Ellen jsme o dětech mluvili. Bylo to něco, o čem jsme vždy snili. Několik let nebyly děti na pořadu dne kvůli práci, ale samozřejmě to nebylo úplně jednoduché. Většina doktorů byla optimistických, ale to neznamená, že bychom si tím byli nějak jistí. Než začnete mluvit s lidmi, kteří si prošli něčím podobným, tak se k tomu nechcete upínat. Když jsme přišli na to, že je Ellen těhotná, tak jsme byli velmi šťastní a cítili obrovský pocit úlevy,” uvedl Nabarro.

Pár si nenechal dopředu prozradit pohlaví dítěte. Ori přišel na svět 14. března a oba rodiče doufají, že k němu časem přibude ještě bratr nebo sestřička.

Reklama

Výběr článků

Načítám