Hlavní obsah

Ochránci zachránili delfína, kterého chytil na háček rybář

Novinky, tcs

Štěstí v neštěstí měl delfín, který se zachytil v singapurských vodách na háček jednoho z rybářů. Jeho neobvyklého úlovku si totiž všiml Daniel Sim, který okamžitě informoval ochranáře. Ti ho nakonec dokázali osvobodit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ochránci zachránili delfína, kterého chytil na háček rybářVideo: Reuters

 
Článek

Lidé na singapurském molu Bedok byli 7. dubna svědky, jak jeden z rybářů chytil na svůj rybářský prut delfína. „Spoustu lidí mu říkalo, ať vlasec přeřízne, ale o n nechtěl,“ popsal dramatické okamžiky Daniel Sim, který nakonec zavolal záchranáře z Animal Concerns Resereach and Education Society (ACRES).

Dříve než mohli záchranáři přijet, rybář se nechal přesvědčit, aby vlasec přeřízl. Delfín pomalu odplaval pryč. O den později se ale záchranářům podařilo delfína ve vodách západně od mola najít.

„Měl cizí předmět zaseklý v ocasní ploutvi, a to mu bránilo v plavání i v dýchání,“ uvedli zástupci organizace na svých facebookových stránkách.

Po zhruba hodinové operaci se záchranářům povedlo háček s delfínova ocasu odstranit. Do vlasce se namotala ještě řada dalších věcí a celkově s sebou delfín musel vláčet zhruba jeden kilogram odpadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám