Hlavní obsah

Druhý syn Kate a Williama to nebude mít snadné, třetí potomci královské rodiny měli odjakživa trable

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vévodkyně Kate, manželka britského korunního prince Williama, přivedla na svět už třetího potomka. Ačkoli číslo tři bývá považováno za šťastné, mnohé ze členů královské rodiny narozené jako třetí v pořadí potkal v životě nepříjemný osud – někteří předčasně zemřeli, jiní měli nešťastné manželství a jeden z nich dokonce zažil ztroskotání lodi.

Foto: Reuters

Princ William a vévodkyně Kate s novorozeným princem. Jeho jméno ještě nebylo zveřejněno.

Článek

Zabrouzdáme-li do historie, zjistíme, že potomci britské královské rodiny narození jako třetí v pořadí zkrátka neměli na růžích ustláno, píše britský deník Mirror.

Předčasná úmrtí

Například princezna Margaret, třetí dítě krále Jakuba I. Stuarta, zemřela roku 1600 v pouhém jednom roce. Stejný osud potkal i dceru královny Anny Stuartovny – Annu Sofii. Ta se dožila pouhých devíti měsíců.

Třetí a nejoblíbenější potomek Viléma IV. Britského, Sophia Sidneyová, zemřela pro změnu ve věku 42 let při porodu.

Vysokého věku se nedožila ani dcera královny Viktorie, Alice Sasko-Koburská, která se navzdory studu své matky věnovala gynekologii. Zemřela v 35 letech na záškrt.

Zmařená láska

Třetí potomek panovníka Jiřího II., Amélie Sofie Hannoverská si měla vzít pozdějšího pruského krále Fridricha II. Velikého. Jeho otec s tím však nesouhlasil a donutil ho oženit se s Alžbětou Kristýnou Brunšvicko-Bevernskou.

Foto: Profimedia.cz

Lásky Fridricha II. Velikého se Amélie Sofie Hannoverská nikdy nedočkala.

Amélie se ze zmařené lásky nikdy nevzpamatovala a zůstala navždy starou pannou. Když roku 1786 zemřela, na jejím těle byla nalezena miniatura Fridricha.

Ztroskotaná loď

Nepříjemný okamžik ve svém životě zažila i Luisa Koburská, vévodkyně z Fife. V roce 1911 ztroskotala loď, na níž společně se svou rodinou směřovala do Egypta.

Ačkoli všichni členové posádky přežili, její manžel Alexandr Duff, I. vévoda z Fife, krátce poté onemocněl zánětem pohrudnice a krátce poté zemřel. Vévodkyně Luisa se po smrti manžela psychicky zhroutila.

Současnost

Přílišnou radost rodičům nedělá ani Philip Andrew, vévoda z Yorku, třetí potomek nynější královny Alžběty II. a prince Philipa. Pozornost na sebe upoutal v roce 1996, kdy se rozvedl s manželkou Sarah Margaret Fergusonovou. Skandální bylo též oznámení, že udržuje přátelský vztah s pedofilem Jeffreym Epsteinem.

Foto: Neil Hall, Reuters

Princ Andrew

Jaká je budoucnost třetího dítěte vévodkyně Kate a britského korunního prince Williama, jehož jméno prozatím nebylo zveřejněno, je zatím ve hvězdách.

Reklama

Výběr článků

Načítám