Sameček se narodil 15leté samici Calaye a 26letému samci Barakovi. Dostal jméno Moke, což v ngalštině znamená junior nebo malý. Naposledy se v této zahradě narodil samec gorily nížinné před devíti lety.

Matka začala mládě kojit a pečovat o něj bez zásahu ošetřovatelů. Aby měli primáti co nejvíce klidu, jejich pavilon byl dočasně uzavřen pro veřejnost.

Podle seznamu IUCN je gorila nížinná kriticky ohrožený druh, populace byla snížena v průběhu tří generací o více než 80 %. V přírodě jich žije podle vědců už jen asi 100 tisíc.