Hlavní obsah

V Praze umí vytisknout portrét do kafe, muži chtějí raději ňadra

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Selfie coffee neboli káva s vlastním portrétem na pěně je ve světě známá věc, ale do Česka si svou cestu teprve hledá. V Praze nyní byla otevřena kavárna, kde mají zákazníci možnost nechat si na kávu natisknout nejen svoji fotku, ale třeba i obrázek mazlíčka či jakékoliv jiné věci.

V Praze otevřela první kavárna, kde vám z pěny udělají portrétVideo: Novinky

 
Článek

Pomocí fotoaparátu a speciální 2D tiskárny je potisk hotový během 40 vteřin. „Buď vás vyfotíme na místě, což je nejrychlejší, nebo mi fotografii pošlete. V tiskárně je místo inkoustu kávové nebo cukrářské barvivo. Funguje to stejně, jako když tisknete něco na papír,“ vysvětlil Novinkám majitel pražské kavárny Selfie Coffee Marek Adam s tím, že nápad na tuhle „legraci“ dostali s přítelkyní na dovolené v Singapuru, kde to viděli poprvé.

Foto: Novinky

Díky 2D tiskárně si můžete vychutnat kávu se svou podobiznou.

„Musím říct, že jsem to ještě nikdy neviděl a je to fakt skvělý. Je mi to líto vypít,“ reagoval jeden z příchozích zákazníků.

Na kávu je tak možné natisknout opravdu cokoliv. „Rodiče si tam nechají dělat svoje děti, milovníci psů pejsky, jinak také frčí loga firem nebo narozeninová přání. Muži nechtějí moc pít sami sebe, ti mají rádi sprosťárny,“ usmála se spolumajitelka Michala Karpjaková a dodala, že už tiskla na kapučíno kromě pozadí i dámská ňadra.

Za každou legraci se ale platí. Selfie kapučíno tak stojí o 15 Kč více než běžných 50 korun. Tiskárna vyrobí obrázky i na ostatní druhy kávy, jako je latté, nebo dokonce i na kakao.

Reklama

Výběr článků

Načítám