Hlavní obsah

Z policejních skladů zmizelo půl tuny marihuany. Myši ji sežraly, tvrdí příslušníci

Novinky, tcs

Během posledních dvou let shromáždila policie ve svých skladech ve městě Pilar na předměstí Buenos Aires 6000 kilogramů marihuany. Nově příchozí velitel ale zjistil, že 540 kilogramů chybí. Policejní důstojníci, kteří měli zásoby na starosti, viní ze ztráty hlodavce – ti prý měli chybějící konopí sežrat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celý případ, o kterém minulý týden informoval server argentinského deníku El Patagónico, započal už před rokem, v dubnu 2017. Komisař Emilio Portero tehdy přebíral od svého kolegy jménem Javier Specia velení pilarského policejního oddělení. Součástí předávání velení je i soupis všeho, co předchůdce svému nástupci předává.

Jenže Specia seznam nepodepsal, a to v Porterovi vyvolalo podezření. Celou záležitost předal oddělení pro vnitřní záležitosti, které se celým případem začalo zabývat a během uplynulého roku prověřovalo jednu položku ze seznamu za druhou. Následná razie odhalila, že ze šesti tun zabavené marihuany chybí 540 kilogramů.

Předvoláni byli tři policejní důstojníci, kteří za sklad drog zodpovídali. Jejich výpovědi se shodovaly: chybějící marihuanu sežraly myši. Drogy byly ve skladu dva roky, což by znamenalo, že každý den by hlodavci museli spořádat zhruba 700 gramů marihuany. Pro srovnání: dle odhadů americké vlády je v typické marihuanové cigaretě mezi 0,43 až 0,66 gramu „trávy”.

Tolik marihuany by hlodavce zabilo

Úřady se toto tvrzení policejních důstojníků rozhodly vyvrátit, a proto do skladu vyslaly experty, kteří měli ověřit, zda je opravdu možné, že by hlodavci zásoby sežrali.

„Odborníci dospěli k takovému závěru, že pokud by hlodavci dokázali sníst takové množství, řada z nich by nepochybně zemřela. Těla mrtvých myší ale nalezena nebyla,“ stojí v prohlášení úřadů.

Ty už všechny tři policisty obvinily z nezákonného zacházení se zabavenými důkazy. Důstojníci ale zatím zůstávají ve službě minimálně do dalšího slyšení, které je na programu příští měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám