Hlavní obsah

Prodavačka objevila mezi importovanými banány exotický druh žáby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodavačka jednoho z maloobchodních řetězců v anglickém Blackburnu byla v šoku, když minulý týden mezi importovanými banány nalezla malou žábu. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, se jednalo o zástupce stromové žáby obývající Dominikánskou republiku, odkud byla nevědomky přivezena spolu s ovocem.

Foto: Profimedia.cz

Žába urazila téměř sedm tisíc kilometrů.

Článek

Když zaměstnankyně obchodu žábu v sáčku s banány zahlédla, ihned kontaktovala neziskovou organizaci Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, která se věnuje ochraně zvířat.

Dobrovolníci ženě poradili, aby v sáčku udělala malé otvory a nalila do něj trochu vody, aby zvířeti vytvořila dostatečně vlhké prostředí. Následně žábu odvezli do centra pro opuštěná exotická zvířata, kde určili, že se jedná o zástupce stromové žáby - rosničku dominikánskou.

Urazila téměř sedm tisíc kilometrů

Řetězec Tesco, v jehož anglické pobočce k objevu došlo, uvedl, že pěstitelé odvádějí při balení potravin pečlivou práci, ale že se podobně vzácné případy čas od času stávají. Žába se s největší pravděpodobností skrývala mezi banány a ze skrýše vylezla až po zdolání téměř sedmi tisíc kilometrů.

Dlouhá cesta malého živočicha značně vysílila. „Obojživelník musel zažít značný šok, když se objevil v anglickém supermarketu. Ze své domoviny je totiž zvyklý na trochu jiné klima. Je trošku vyhublý, ale měl by být v pořádku,“ řekla Daily Mailu odbornice na zvířata John Greavesová.

Mluvčí centra pro opuštěná zvířata uvedl, že se žába, která dostala jméno Nana, bude zotavovat minimálně šest týdnů a poté bude nabídnuta k adopci.

Reklama

Výběr článků

Načítám