Hlavní obsah

Obyvatelé Jakutska hledají zlato rozsypané z letadla

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakutsk

Obyvatelé Jakutska na Sibiři v pátek hledali v okolí místního letiště zlaté cihly, které ve čtvrtek vypadly ze startujícího letadla. Letoun An-12 měl zjevně závadu na vratech nákladového prostoru. Letecká společnost Nimbus ohlásila, že z letadla vypadlo devět tun zlata a stříbra. Při nehodě se nikdo nezranil.

Foto: Česká mincovna

Ilustrační foto

Článek

Desítky obyvatel Jakutska prohledávaly v pátek okolí letiště v naději na nalezení některé ze zlatých cihel. Přestože úřady už ve čtvrtek ujistily, že celý poklad už je pohromadě a v bezpečí, hledači neztráceli naději.

Ve městě se prý rozšířily pověsti, že několik šťastlivců již uspělo. V letadle prý kromě zlata a stříbra byly i diamanty a platina, jež přepravci zatajili. Podle jiné verze byla nehoda předem připravená, aby šlo část cenného nákladu ukrást.

Po incidentu muselo letadlo nouzově přistát. Agentura YakutiaMedia oznámila, že jen na letištní ploše bylo posbíráno 172 slitků, každý o váze 20 kilogramů.

Letoun mířil z oblasti dolu Kupol na Čukotce do Krasnojarsku a v Jakutsku měl mezipřistání kvůli dotankování. Na palubě prý měl celkem devět tun drahého kovu za více než 21 miliard rublů (asi 7,6 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Nad Jakutskem padalo z letadla zlato

Několik tun zlata ve čtvrtek vypadlo z letadla, které odstartovalo z Jakutska na Sibiři, zjevně se závadou na vratech nákladového prostoru. Uvedla to ruská...

Výběr článků

Načítám