Hlavní obsah

Muž se spustil do studny, aby zachránil jedovatého hada

Gururaji Sanilovi, profesionálnímu chytači plazů, trvalo tři hodiny, než z dvanáctimetrové studny v jedné z vesnic poblíž města Udupi v indickém státě Karnátaka vytáhl téměř dvoumetrovou kobru indickou. Ta do studny spadla a bez pomoci by se ven s největší pravděpodobností dostat nedokázala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranář se spustil do studny za kobrouVideo: AP

 
Článek

Když si kobry všiml majitel studny Srinivas Acharya, myslel si, že se jí podaří dostat se nahoru svépomocí. To se však nestalo, a tak byl po určité době nucen zavolat Sanilovi, jenž se na odchyt plazů specializuje.

Ten muži poradil, aby se kobru pokusil vytáhnout pomocí zavěšeného koše. Jedovatý had však nespolupracoval, a tak byl chytač plazů nucen 7. března přijet do vesnice.

Vymanit kobru ze studny se nakonec ukázalo jako pořádný oříšek. Sanilovi při sestupu do dvanáctimetrové hloubky asistovali čtyři muži, přesto záchrana jedovatého plaza trvala asi tři hodiny, přičemž úspěšný byl až třetí pokus.

Po záchraně umístil Sanil jednoho z nejjedovatějších indických hadů do speciálního vaku a později ho vypustil zpět do přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám