Hlavní obsah

Každý den jsem trénoval do úplného vyčerpání, říká nejrychlejší tleskač světa

Šestadvacetiletý Eli Bishop z amerického Nashvillu nacházejícího se ve státě Tennessee je profesionální houslista. Daleko víc se však proslavil svým netradičním koníčkem - rychlotleskáním, díky němuž se dostal i do Guinnessovy knihy rekordů. Za minutu dokáže tlesknout více než tisíckrát, což se blíží dvaceti úderům za sekundu.

Rekordman dokáže tlesknout více než tisíckrát za minutuVideo: Caters News, Novinky/AP

 
Článek

O první zápis do Guinnessovy knihy rekordů se Bishop postaral v roce 2014. Tehdy za jednu minutu zvládl jen těžko představitelných 1020 úderů. Od té doby se těšil velkému zájmu a svou nevšední dovednost představoval po celém světě, včetně Velké Británie nebo třeba Japonska.

Nyní se v knize rekordů dost možná objeví znovu, neboť ve stejné disciplíně dokázal překonat svůj vlastní rekord o dalších 83 tlesknutí. Zástupci z Guinnessovy knihy rekordů nyní tento výkon přezkoumávají.

„Když jsem trénoval na překonání světového rekordu, tleskal jsem každý den do vyčerpání. Nejtěžší na tom je skutečnost, že to musíte dělat soustavně po dobu jedné minuty. Je jednoduché tleskat krátkou chvíli, ale těch 60 sekund je hrozně náročných,“ svěřil se agentuře AP Bishop.

„Lidi mé tleskání baví. Většinou jsou strašně zmatení, protože nevědí, co se děje – nakonec jsou ale vždy ohromeni. Díky tleskání jsem se dostal do televize v Číně, USA a Británii a potkal jsem spoustu skvělých lidí. Za všechny příležitosti, které se mi díky tomu naskytly, jsem nesmírně vděčný,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám