Hlavní obsah

Pacient dostal místo polštáře vlastní amputovanou nohu

Jen těžko uvěřitelné záběry byly pořízeny v sobotu dopoledne ve státní nemocnici ve městě Jhansi v indickém státě Uttarpradéš. V nemocnici byl údajně nedostatek polštářů, a tak tamní zaměstnanci jednomu z pacientů podepřeli hlavu jeho vlastní amputovanou nohou. V případu byli dosud suspendováni dva lékaři a dvě zdravotní sestry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři dali pacientovi jeho vlastní amputovanou nohu pod hlavu jako polštářVideo: Caters News, AP

 
Článek

Osmadvacetiletý muž známý pouze pod jménem Ghanshyam utrpěl zranění při dopravní nehodě školního autobusu, který se snažil vyhnout traktoru a převrátil se na bok.

Ghanshyam v autobuse údajně pracoval jako pomocník. Včetně něj bylo zraněno a následně převezeno do nemocnice pětadvacet školáků.

Zranění muže na levé noze bylo natolik vážné, že mu tamní lékaři museli končetinu amputovat. Neštěstí umocnila skutečnost, že zaměstnanci nemocnice následně využili amputovanou nohu jako polštář a vložili ji muži pod hlavu. Podle místních zdrojů tak učinili z důvodu nedostatku polštářů v nemocnici.

Jde o kvalitní státní nemocnici

Server NDTV informoval, že se nejedná o žádnou pochybnou nemocnici, nýbrž o kvalitní státní zařízení, které svou činnost provozuje v několika okresech napříč státem Uttarpradéš.

„Když jsme přijeli do nemocnice, viděli jsme, že jeho noha slouží jako opěrka hlavy. Opakovaně jsem žádal lékaře, aby zasáhli, ale odmítli. Nakonec jsem asi po dvou hodinách sehnala v obchodě polštář a poté nohu konečně odstranili,“ svěřila se pacientova příbuzná Janaki Prasadová. Případ nyní vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám