Hlavní obsah

Ze šrotu vyrobil student věrný model Manhattanu

Novinky, tcs

Zayd Menk, sedmnáctiletý zimbabwský student, našel zužitkování pro hromady staré nefunkční elektroniky. Po více než třech měsících práce vyrobil ze šrotu věrný model čtvrti Midtown na newyorském Manhattanu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z nefunkční elektroniky vyrobil model ManhattanuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Jako zdroj posloužily Zaydovi internetové zdroje jako Wikipedie či Google maps. „Původně jsem chtěl postavit nějaké město v Zimbabwe, jenže zkrátka nebylo možné sehnat dostatek informací o budovách,“ sdělil mladík agentuře Caters TV.

Pro ikonickou čtvrť na Manhattanu plnou mrakodrapů se rozhodl právě proto, že je téměř dokonale zmapovaná. „Elektronické obvody mi vždycky připadaly jako malá města, takže mám pocit, že to zkrátka bylo podvědomí,“ vysvětlil Zayd, co ho ke stavbě modelu vedlo.

„Když jsem začal, neměl jsem místo na práci, takže jsem to stavěl v jídelně,“ řekl Zayd. To moc netěšilo jeho rodinu, ale chtěli chlapce podpořit, a proto mu na zahradě postavili kůlnu. Mladého modeláře netěší jen podpora rodiny ale i pozitivní ohlas, který svým modelem vyvolal na internetu.

K výrobě „elektronického Manhattanu” Zayd použil 11 procesorů, 27 motherboardů, 15 baterií, 2 hodiny, 4 hodinky, 3 harddisky, 4 zvukové karty, 7 napájecích zdrojů a 13 disketových mechanik.

Reklama

Výběr článků

Načítám