Hlavní obsah

Film Black Panther zvýšil adopce černých koček z útulků

Novinky, mšv

Filmové trháky občas mívají různé dopady. Po uvedení snímku Black Panther se například objevují informace, že přispěl ke zvýšení adopcí černých koček z útulků v USA. Uvádějí to například servery Metro, NME nebo Lad Bible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoli o černých kočkách kolují pověry, že nosí smůlu, po filmu Black Panther je to, zdá se, všem jedno. Servery, které o zvyšujících se adopcích informovaly, se odvolávají na příspěvek na sociální síti Tumblr. V něm uživatel nazvaný gallusrostromegalus uvádí, že jistý útulek v okolí jeho bydliště v Coloradu míval kolem 50 až 60 černých koček. Zájem o ně byl kvůli filmu ovšem tak veliký, že teď nemají ani jednu.

„Všechny byly adoptované a pojmenované po postavách z Black Panthera. Nejoblíbenější je jméno T’challa,“ tvrdí uživatel v příspěvku a naráží na jednu z postav filmu.

Server NME uvádí, že jiný útulek, tentokrát v Texasu, dokonce uspořádal speciální akci určenou k adopcím černých koček a doprovodil ji promítáním filmu Black Panther. Americká nezisková organizace ASPCA, která se zabývá právy a ochranou zvířat nicméně tvrdí, že žádné velkoplošné adopce černých koček nezaznamenala.

Reklama

Výběr článků

Načítám