Hlavní obsah

Půlka tváře černá, druhá šedivá. Internet okouzlila roztomilá kočičí chiméra

Novinky, tcs

Jmenuje se Narnia, ještě jí není ani jeden rok a už se zařadila po bok internetových kočičích celebrit. Kotě britské krátkosrsté kočky se může pochlubit unikátním zbarvením, které téměř přesně půlí její hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Ani ne roční Narnia se stala hitem internetu.

Článek

Pozornost na sebe Narnia strhla zejména v uplynulých dnech, kdy kočku pocházející z chovatelské stanice Chatterie de la Grace v Paříži vyfotil známý fotograf živočišné říše Jean-Michel Labat.

Původ zabarvení této britské krátkosrsté kočky není potvrzen. S největší pravděpodobností se ale jedná o takzvanou chiméru. Podle bájného antického tvora – z části lva, z části kozy a z části draka – jsou nazýváni živočichové, kteří jsou „složeni“ z buněk, jež nemají stejnou genetickou informaci.

Foto: Profimedia.cz

Kromě netradičního zbarvení je kočka naprosto zdravá.

Chimérismus je většinou způsoben splynutím dvou embryí, která spolu sdílela dělohu, a vyskytuje se u mnoha živočichů včetně člověka.

Malé kotě, které se narodilo v březnu minulého roku, z toho ale nic nezajímá. Je zdravé, hravé, zkrátka má se čile k světu. A to také nejvíce těší její majitelku Stephanii Jimenezovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám