Hlavní obsah

Žena v autoškole měla zaparkovat, vystresovalo ji to tak, že zemřela

O tom, že řidičské zkoušky mohou být velmi stresující záležitostí, vypovídá incident s tragickými následky z čínské provincie Ťiang-su. Řidička byla během lednové zkoušky z parkování pravděpodobně natolik nervózní, že u ní došlo k srdečnímu selhání a po převozu do nemocnice zemřela, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tragická událost se odehrála v čínském městě Su-čou.

Článek

Tragická událost se odehrála 31. ledna v čínském městě Su-čou. Podle svědků se jednalo o zhruba třicetiletou ženu, která byla během řidičských zkoušek testována z parkování, když „u ní náhle došlo k selhání srdeční činnosti”.

Instruktor ihned zavolal záchrannou službu a až do jejího příjezdu prováděl resuscitaci. Žena však byla krátce po příjezdu do nemocnice prohlášena za mrtvou.

Přesná příčina její smrti zatím není zřejmá. Psychologové se však domnívají, že za zástavu srdeční činnosti může nadměrný stres.

„Zkouška vyžaduje velkou pozornost a tím pádem i spoustu energie. A to je samozřejmě spojeno s množstvím stresu, zejména pak u mladých lidí,“ řekl jeden z tamních řidičských instruktorů, jenž začínajícím řidičům doporučil dobře se před zkouškou najíst a zhluboka dýchat.

„Zvládání emocí může být pro úspěšné vykonání zkoušek zcela rozhodující. Pokud se naučí pracovat se svým rozpoložením, budou při zkouškách schopni zvládat i stres,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám