Hlavní obsah

Překusování hadů či procházení ohněm. Ministr se dočkal nezvyklé vojenské přehlídky

Indonéští vojáci ve středu před americkým ministrem obrany Jamesem Mattisem pili hadí krev, kouleli se přes střepy, rozbíjeli cihly hlavami a procházeli ohněm. Šéfové Pentagonu jsou během zahraničních návštěv zvyklí spíše na rutinní vojenské přehlídky, konstatovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký ministr obrany se v Indonésii dočkal nezvyklé přehlídkyVideo: Reuters

 
Článek

Přehlídka dovedností indonéských vojáků však byla mnohem okázalejší – při jednom z kousků například voják se zavázanýma očima střílel po míči, který mezi nohama svíral jeho kolega. Jednou sice minul, ale nikdo nebyl raněn.

Další indonéští vojáci za zvuku tradičních bubnů předvedli prvky z bojových umění: rozbíjeli betonové cihly hlavami a hořící vyskládané cihly proráželi holýma rukama.

Jiný voják vyzbrojený nožem a v kapuci, která mu zastírala oči, odsekl ostřím okurku, již v ústech svíral jeho kolega. Dlouhý břit se při tom mihl jen několik centimetrů od asistentova nosu.

Foto: Profimedia.cz

Spíše než přehlídku, připomínalo chvílemi představení vojáků cirkusovou show.

Během patrně nejpůsobivější části demonstrace dovedností vojáci vysypali před diváky, jen pár metrů od Mattise, z pytlů hady, mezi nimiž byla i kobra královská. Hadům potom usekali hlavy a navzájem se napojili jejich krví. Jeden z vojáků hada dokonce překousl.

Na konci nevšední přehlídky předvedly indonéské ozbrojené síly při melodii z filmu Mission: Impossible záchranu rukojmích. Mattis po přehlídce přeletěl do Vietnamu, který ve funkci navštěvuje poprvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám