Hlavní obsah

Čtyřikrát ženatý exkancléř Schröder se znovu zamiloval

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní den v jihokorejské metropoli Soul. Slunečno, ale pod nulou. To však ani v nejmenším nevadí rozzářené dvojici mířící do své oblíbené restaurace Samčeoggak v centru. Gerhard Schröder (73), někdejší německý kancléř, a jeho přítelkyně Sodžeon Kim (47) si předtím, než se usadí, pořídí selfie.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder a Sodžeon Kim

Článek

„Náš vztah nepotřebuje žádné tajení, žádné zástěrky, žádné senzace. Bláznivě jsem se zamiloval. Máme se až pubertálně rádi a spojuje nás i láska k umění a sportu,“ svěřil se týdeníku Bunte čtyřikrát ženatý expolitik, jenž se přitom stále ještě nerozvedl s manželkou číslo čtyři Doris Schröderovou-Köpfovou (54).

Kim vystudovala v Marburgu germanistiku, japanologii a hospodářské vědy. „A taky jsem se naučila dělat pečené brambory,“ chlubí se. Živí se jako tlumočnice, šéfuje vlastní agentuře a jazyky také vyučuje na univerzitě v Soulu. Mluví plynně anglicky, německy a japonsky.

Foto: Profimedia.cz

Schröder a Kim v Koreji

„S manželem Mjung-gonem už několik let nežije a velice starostlivě vychovává dceru, která chodí do školy v Soulu,“ prozradila její kamarádka.

V létě 2015 se jako host zúčastnila otevření oddělení jedné korejské firmy v Severním Porýní-Vestfálsku. V září 2016 firmu Schröder na oplátku navštívil v Jižní Koreji a ona mu tlumočila. „Jako vždy seděla hodiny zavřená v kabině. Teprve po akci se náhodně potkali při společném fotografování a okamžitě přeskočila jiskra,“ líčila její známá.

Loni přeložila Schröderovu biografii do korejštiny. „Tak znamenitě, že se z ní stal bestseller,“ usmívá se její přítelkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám