Hlavní obsah

V Dubaji zrušili ohňostroj a rozhodli se pro velkolepou laserovou show

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúžasnější, nejinovativnější, největší. V Dubaji jsou přímo posedlí překonáváním rekordů, před dvěma roky se dubajský silvestrovský ohňostroj zapsal do Guinnessovy knihy rekordů a letos si pořadatelé oslav konce roku nechtěli příležitost rekordního zápisu nechat ujít. Na nejvyšším mrakodrapu světa Burdž Chalífa přichystali největší světelnou show na jedné budově.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Laserová show v Dubaji překonala světový rekordVideo: AP

 
Článek

„Na Nový rok rozzáříme oblohu inovativní show, která oslní svět a dostane Dubaj a Spojené arabské emiráty do hledáčku celého světa,“ uvedlo zastoupení městské části Downtown Dubai. Krátce před půlnocí se celá východní stěna 828 metrů vysokého mrakodrapu rozzářila jasnými světly.

Úřady se letos rozhodly z bezpečnostních důvodů klasický ohňostroj zcela vynechat. Důvodem může být i požár, který zachvátil jeden z hotelů blízko Burdž Chalífa v roce 2015 jen pár hodin před vypuknutím oslav nového roku. I tak ale měly shromážděné davy lidí na co koukat.

Světelná show nazvaná Light Up 2018, kterou několik měsíců připravovaly na tři stovky expertů a stovka lezců na lanech, trvala zhruba deset minut. Hlavním motivem byly arabské kaligrafie, geometrické obrazce a portrét zakladatele Spojených Arabských Emirátů Zajda bin Sultán Ál Nahjána.

Letos totiž uplyne sto let od jeho narození a rok 2018 je v Emirátech označován právě za rok Zajdův. V roce 1971, kdy Spojené arabské emiráty vznikly se stal jejich prvním prezidentem, kterým zůstal až do roku 2004.

Reklama

Výběr článků

Načítám