Hlavní obsah

Ortodoxní židovka porodila už 20. potomka, světový rekord však nepřekoná

Svého již dvacátého potomka přivedla na svět minulý týden 42letá ortodoxní židovka z Jeruzaléma. K prvenství v počtu dětí, které porodila jedna matka, má však stále dost daleko. Informoval o tom deník The Times of Israel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Porodní asistentka z jeruzalémské nemocnice Aliza Altmarková deníku The Times of Israel prozradila, že se o početném potomstvu nejmenované ženy v nemocnici dozvěděli, až když matku převáželi na sál.

Dvaačtyřicetiletá ortodoxní židovka lékařům prozradila, že už má 19 dalších dětí pocházejících z 18 předchozích porodů – jednou na svět přivedla dvojčata.

Altmarková řekla, že žena byla velmi uvolněná a že porod proběhl přirozenou cestou bez jakýchkoli komplikací. Na svět prý přivedla chlapečka, kterému se daří dobře.

Rekord je 69 dětí

Ačkoliv se jedná o úctyhodný počet potomků, ke světovému rekordu má daleko. Podle Guinnessovy knihy rekordů porodila v 18. století nejvíce potomků Feodor Vassilyevová z ruského města Šuja.

Během svého života porodila šestnáctkrát dvojčata, sedmkrát trojčata a čtyřikrát čtyřčata, celkem tedy na svět přivedla jen těžko uvěřitelných 69 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám