Hlavní obsah

Odcházející britská velvyslankyně se s Čechy loučí vánoční variací na Lásku nebeskou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velvyslankyně Velké Británie v České republice Jan Thompsonová, kterou od ledna nahradí ve funkci Nick Archer, se se svým působištěm loučí v netradičním a rozverném stylu, který je jí vlastní. Výsledkem je vánoční video parafrázující scény z kultovní britské romantické komedie Láska nebeská.

Britská velvyslankyně se stylově rozloučila po čtyřech letech s Českou republikouVideo: British Embassy Prague

 
Článek

„Pro mě jsou Češi perfektní,“ stojí na ceduli, kterou drží Jan Thompsonová a napodobuje tak herce Andrewa Lincolna z filmu Láska nebeská, který tímto způsobem vyznal lásku Keiře Knigthleyové. Následuje taneční scéna, která jako by z oka vypadla té z filmu, kde si tancující premiér v podání Hugha Granta užívá svůj první den v Downing Street 10.

Během uplynulých čtyř let velvyslankyně dokázala, že je velice neortodoxní diplomatkou. Naučila se velice obstojně česky a k soukromým cestám po republice si pořídila Škodu 1000 MB z roku 1968. Obdivovatelka Járy Cimrmana vystupovala po dobu svého pobytu po boku profesionálních herců z Prague Shakespeare Company.

Žena, která mimo jiné miluje horolezectví, má za sebou působivou kariéru. Během válečných konfliktů působila na britských úřadech na Balkáně a později v Afghánistánu. Když jihovýchodní Asii postihla ničivá vlna tsunami, odletěla do Thajska, kde řídila Britskou kancelář pro pomoc obětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám