Hlavní obsah

V Indii poslali do vězení za okusování stromků osm oslů, po čtyřech dnech je pustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se zdá, v Indii platí zákony pro každého stejně, dokonce i pro osly. Policisté ve městě Orai ležícím ve státě Uttarpradéš poslali do vězení osm lichokopytníků za to, že okusovali drahé stromky. Jejich majitel byl v šoku, po čtyřech dnech se mu však naštěstí podařilo nebohá zvířata dostat na svobodu, informoval list The New York Times.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v Indii poslali osm oslů do vězení.

Článek

Incident vyvolal v zemi velké pozdvižení. Osli údajně okusovali drahé stromky, které byly součástí čistícího procesu vedeného premiérem Naréndrou Módím.

Indie se potýká s velkou špínou a absencí toalet v domácnostech, a tak Módí v nedávné době prohlásil, že do roku 2019 bude v Indii záchod součástí každé domácnosti a že udělá vše pro to, aby eliminoval množství odpadků v ulicích.

Foto: Profimedia.cz

Na svobodu se lichokopytníci dostali po čtyřech dnech.

„Majitele oslů jsme několikrát varovali, ale nevěnoval tomu žádnou pozornost,“ prozradil podle listu The New York Times jeden z tamních policistů.

Strážníci se tak rozhodli k nečekanému kroku: lichokopytníky za okusování stromků obvinili a poslali je do vězení. Hodnota stromků, které byly v lokalitě v nedávné době vysázeny, se údajně pohybovala okolo jednoho tisíce dolarů (přes 25 tisíc korun).

K propuštění oslů pomohl politik

Když majitel oslů zjistil, že jsou zvířata ve vězení, byl podle serveru The Times of India v šoku. U policistů se domáhal, aby je ihned pustili, ti však odmítli. Musel proto zaujmout jinou strategii a přesvědčil městského lídra Módího politické strany, aby ho na policejní stanici doprovodil a pomohl mu policisty přesvědčit.

Tentokrát už byl výsledek jednání odlišný. Skupinka oslů se tak v pondělí dostala po čtyřech dnech ve vězení na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám