Hlavní obsah

Ind spolykal 639 hřebíků, lékaři mu je při operaci vytáhli magnetem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmačtyřicetiletý Ind Pradip Kumar trpící schizofrenií byl převezen do nemocnice v Kalkatě před dvěma týdny poté, co si opakovaně stěžoval na bolest v žaludku a neustále zvracel. Rentgenové vyšetření odhalilo, že se muži podařilo spolykat 639 pěticentimetrových hřebíků. Jako zázrakem mu ani jeden z nich neprotrhl trávicí trakt.

Foto: Profimedia.cz

Hřebíky vytažené z břicha nemocného Inda.

Článek

Operace, která se pod vedením doktora Siddharthy Biswase uskutečnila toto pondělí, trvala bezmála dvě hodiny. Během ní lékaři otevřeli Kumarovi žaludek a za pomocí magnetu trpělivě vyndavali jeden hřebík za druhým.

Kromě pěticentimetrových hřebíků doktoři nalezli v pacientově žaludku rovněž hrudky hlíny. Hřebíky dohromady vážily téměř 1,3 kilogramu. „Ty hřebíky byly pěkně ostré a je s podivem, že nepoškodily pacientovo trávicí ústrojí,“ sdělil Biswas listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Spolykané hřebíky řádně roztáhly Kumarův žaludek.

Hřebíky byly vyňaty bez sebemenších komplikací a muž je po fyzické stránce v pořádku. V nemocnici nyní zůstává na pozorování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám