Hlavní obsah

Base jumper dokázal při skoku trefit tři papírové terče těsně nad zemí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste někdy viděli videa bláznů, kteří se věnují skokům ze skal a útesů, jistě víte, že jde o pořádný adrenalin. Sedmatřicetiletému base jumperovi jménem Sven Ugau to ale nestačí. Ve svém wingsuitu se ještě snaží trefit papírové terče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v létacím obleku trefil během letu tři terče těsně nad zemíVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Je to asi můj nejlepší skok,“ prohlásil o svém pokusu ve švýcarském Walenstadtu Ugau. Skok se uskutečnil už na počátku září, teprve nyní ho však uveřejnili světové agentury. Úspěšnému pokusu předcházely pečlivé přípravy i několik nepovedených skoků, kdy Ugau terče netrefil.

„Může to být docela nebezpečné, když si dobře nespočítáte místo, kam terče umístit, můžete se rozplácnout o zem,“ uznává rizika svého nejoblíbenějšího sportu muž, který patrně nemá nervy.

Ugau nejprve zkoušel motoristické sporty a parašutismus, jenže ani jedno pro něj nakonec nepředstavovalo dostatek adrenalinu. Zkusil to tedy s „obyčejným“ base jumpingem. „Bavilo mě to, ale nebylo to dost. Hledal jsem něco víc vzrušujícího než létat blízko skal a stromů,“ vysvětlil Ugau agentuře Caters TV, proč se dal na ”sestřelování” terčů vlastní hlavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám