Hlavní obsah

Bájný Excalibur byl vytažen z kamene. Neudělal to král Artuš, ale zloději

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Excalibur zaražený v kameni na břehu velšského jezera Llangorse v národním parku Brecon Beacons o víkendu zmizel. Turistická atrakce měla návštěvníkům malebné krajiny připomínat, že oblast je jedním z možných míst, kde kdysi stál bájný hrad Camelot. Policie po pachatelích pátrá a místní už vyhlásili na nový Excalibur sbírku.

Excalibur na břehu jezera Llangorse

Článek

Krádež objevil v neděli ráno Garnett Davies, majitel nedalekého kempu, který nechal Excalibur do kamene před dvěma roky zarazit. „Chceme ho zpět. Byla to zakázková práce a stála několik set liber,“ uvedl Davies pro list Daily Mail.

Meči nepomohlo ani to, že byl v kameni napevno zabetonován. Podle radní Emily Durrantové to nemohl udělat nikdo z místních, komunita byla na Excalibur patřičně hrdá. Durrantová má podezření na partičku teenagerů, která tábořila u jezera v sobotu večer.

Policie však nikoho nezadržela, a pokud zloděj nevrátí meč sám, není příliš pravděpodobné, že by se ještě někdy objevil. „Když ho nevrátí, prostě nechám udělat další meč,“ sdělil rezignovaně Davies.

Na platformě komunitního financování Crowdfunder byla založena sbírka na nový meč, potřebných 500 liber (zhruba 14 400 korun) bylo vybráno během jediného dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám