Hlavní obsah

Muž chtěl políbit ulovenou rybu, ta mu skočila do úst a málem ho udusila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční nehoda se odehrála minulý čtvrtek v anglickém Bournemouthu. Osmadvacetiletý rybář chtěl symbolicky políbit svůj úlovek, ryba se mu však vysmekla z rukou a skončila v jeho krku, což vedlo k zástavě srdce. Muž díky rychlému příjezdu záchranné služby nakonec vyvázl bez vážnějších zranění, napsal deník The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Jazyk obecný.

Článek

Když se Sam Quilliam chystal políbit svůj úlovek, netušil, že bude vzápětí bojovat o život. Čtrnácticentimetrová ryba s názvem jazyk obecný (Solea solea) z řádu platýsů mu totiž vyklouzla z rukou a skončila v jeho krku. Muž ihned přestal dýchat, zmodral a utrpěl zástavu srdce. „Zpanikařil, náhle se rozběhl a poté upadl na zem. Bylo evidentní, že se dusí,“ popsal svědek Carl Smith.

Podle Telegraphu přijela přivolaná záchranná služba za pouhé dvě minuty, což muži zachránilo život. „Bylo jasné, že jsme rybu museli ihned odstranit. Pacient by převoz do nemocnice nepřežil,“ přiznal člen záchranářské služby Matt Harrison. Ten k vyjmutí ryby použil kleště, úspěšný byl však až šestý pokus, neboť ryba byla nesmírně kluzká. „Pokud by sjela níž, mohlo to dopadnout špatně,“ přiznal.

Ačkoliv byl Quilliam několik minut v bezvědomí, díky včasné resuscitaci a pohotovému odstranění ryby z krku vyvázl bez vážnějších následků. Podle informací pacientova otce byl svěřen do domácí péče a je zcela v pořádku. „Nikdy jsem nezažil bizarnější případ a nemyslím si, že ještě někdy zažiju,“ uzavřel Harrison.

Reklama

Výběr článků

Načítám