Hlavní obsah

Důchodce měl den blbec. Dva lety mu zrušili, při třetím hořel motor letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Geoff Lye popsal cestování s leteckou společností British Airways jako noční můru. Do Athén, odkud měl v úterý odletět z Londýna, se totiž dostal až čtvrtým letadlem v pořadí. První dva lety aerolinka zrušila, při třetím začalo letadlo hořet a muselo nouzově přistát. O sledu nešťastných událostí informoval britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo britské společnosti British Airways.

Článek

Muž spoléhal, že se do Řecka dostane do čtyř hodin, po sérii mizérií se však cesta značně prodloužila. Do Athén dorazil až za dlouhých 33 hodin. Z londýnského letiště Heathrow měl odletět v úterý ve čtvrt na dvě odpoledne. Let byl však zrušený kvůli svítící varovné kontrolce v kokpitu.

Důvod zrušení dalšího letu, který měl letiště opustit v pět hodin odpoledne, byl ještě bizarnější. Právě kvůli zpoždění prvního letu by prý palubní personál překročil stanovenou pracovní dobu. Lye, jenž cestoval se svou partnerkou, prozradil, že pilot cestujícím řekl, že to bylo jeho nejtrapnější prohlášení, které za svůj život musel učinit.

Letecká společnost cestujícím zajistila nocleh v hotelu, aby mohli odletět hned následující den. Když však další letadlo v pořadí vzlétlo, poklidný let se změnil v noční můru.

Piloti vypnuli motor

„Jen co jsme vzlétli, ozvala se rána. Tu následovalo několik dalších. Spolucestující říkali, že z motoru šlehaly plameny. Jsem ateista, ale musím se přiznat, že jsem se v tu chvíli modlil. Letadlo se po dosažení výšky necelých dvou kilometrů srovnalo a následně ve vzduchu zavládlo ticho. Kapitán nám oznámil, že byl nucen vypnout jeden z motorů, ale že má vše pod kontrolou. Poté dodal, že se musíme vrátit zpět do Heathrow,“ popsal nešťastník Lye.

Zanedlouho si všichni pasažéři mohli oddychnout, neboť letadlo naštěstí přistálo bez větších komplikací. Lye se společně se svou partnerkou nenechali odradit a pozdě v noci nastoupili do čtvrtého letadla, které je konečně dopravilo do vytouženého cíle. V Athénách přistáli ve čtvrtek v časných ranních hodinách.

Společnost British Airways potvrdila, že k jednomu letu využila hned čtyři letadla a všem cestujícím se za vzniklé komplikace omluvila. Důchodce prohlásil, že ačkoliv je jejich věrným zákazníkem a létá s nimi už 40 let, už nikdy jejich služeb nevyužije.

Reklama

Výběr článků

Načítám