Hlavní obsah

Útěk z vězení brazilským zajatcům nevyšel, jeden z nich se zasekl v díře ve stropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset vězňů se začátkem týdne pokusilo utéct z vězení v Teresině, hlavním městě brazilského státu Piauí. V cele se jim podařilo vytvořit díru, skrze kterou už pomalu pronikali na svobodu. Daily Mail však informoval, že strážníci stihli všechny muže zadržet, neboť jeden z nich v díře uvázl.

Foto: Profimedia.cz

Strážníci všechny vězně, kteří se pokusili uprchnout, zadrželi.

Článek

Policisté měli dokonce tolik času, že jednoho z vězňů stihli vyfotit. Ten zůstal viset z díry ve stropu, na jejíž tvorbě se sám podílel. Jeden z právních poradců věznice prozradil, že pokusy o útěk jsou zde docela časté. Zejména prý kvůli tomu, že je vězení přeplněné. „Kapacita věznice je 336 míst. Momentálně je tady však 1036 vězňů, což je třikrát víc,“ řekl.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z trestanců zůstal viset z díry ve stropu.

Trestanci, kteří se účastnili útěku, byli přemístěni do jiné části věznice a díra byla údajně zakryta.

Daily Mail tvrdí, že to byl již třetí pokus o útěk ve městě Teresina za poslední týden. Dva předchozí pokusy, které se odehrály v jiné věznici, skončily rovněž nezdarem. „Provádíme preventivní opatření, abychom tomu zabránili,“ uzavřel ředitel věznice Daniel Oliveira.

Reklama

Výběr článků

Načítám