Hlavní obsah

Osmdesátiletý pilot narazil při přistání do stromu a jen zázrakem vyvázl bez vážnějších zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmdesátiletý Američan Manfred Forst chtěl v pondělí se svým lehkým vrtulovým letounem přistát na letišti v americkém státě Connecticut. Místo hladkého přistání ale narazil do stromu a následně se s letadlem krkolomně skácel k zemi. Deník Daily Mail informoval, že utrpěl jen lehká zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo zavadilo o strom a spadlo na parkovištěVideo: Reuters

 
Článek

Šokující záběry nehody jednomotorového letounu pořídila dvojice svědků v pondělí kolem půl dvanácté dopoledne. Letadlo narazilo do stromu pravým křídlem, následně se přetočilo a spadlo na zem. Incident se odehrál přímo na parkovišti, při pádu však ke kontaktu s žádným ze zaparkovaných vozidel nedošlo.

Policie nyní nehodu prošetřuje. Místní letiště odmítlo havárii komentovat. Policie však potvrdila, že osmdesátiletý Forst, který byl v letadle sám, měl stroj vypůjčený právě odsud.

Jeden ze svědků prozradil, že letadlo nejprve směřovalo k ranveji, ale rázem změnilo směr. „Bylo zřejmé, že má problém. Letělo velmi pomalu a nejistě,“ popsal svědek Dave Thayner. Forst během neobvyklé nehody naštěstí utrpěl jen lehká zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám