Hlavní obsah

V nosorožčím sirotčinci si mláďata užívají procházky a drbání. Čeká je však návrat do divočiny

Novinky, tcs

Nosorožci jsou kvůli častým útokům pytláků jedním z nejohroženějších živočišných druhů na zemi. Nosorožčí sirotčinec je organizace na severu Jihoafrické republiky, která se snaží o záchranu osiřelých mláďat a jejich návrat do volné přírody. Podle záběrů zveřejněných agenturou Caters TV si malí nosorožci láskyplné péče náležitě užívají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

NosorožecVideo: AP

 
Článek

Neziskovou organizaci založil v roce 2012 Arrie van Deventer, péči o nosorožce má na starost třiadvacetiletá Jamie Traynorová. Sirotčinec je první svého druhu a stará se o osiřelá či poraněná nosorožčí mláďata.

Na videu jsou zachycena mláďata Neni, Nandi a Thula během procházky, na které se rozhodla dopřát si trochu odpočinku. Trojice dorazila do útulku minulý rok poté, co jejich matku zastřelili pytláci.

„Nosorožci si na nás velice rychle zvykli. Lidský kontakt se ale postupně snažíme omezit na minimum,“ sdělila Traynorová agentuře Caters s tím, že útulek má jediné poslání – naučit nosorožce samostatnosti a vrátit je zpět do divočiny.

Zatím si však mláďata užívají mazlení a drbání na břiše, které prý zejména Thula pravidelně vyžaduje. Mladí nosorožci většinou do útulku dorazí ve věku několika týdnů až měsíců. „V jejich věku jim musíme nahradit matku. To znamená krmit je mlékem, spát vedle nich a doprovázet je na procházky,“ uvedla Traynorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám