Hlavní obsah

Číňanka nechává léčit ochrnutého psa pomocí akupunktury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční čínská medicína má dlouhou historii, v posledních letech však získala oblibu i v léčbě zvířat. Důkazem je i Číňanka Chan-jang Tungová z Šanghaje, o které informovala agentura Reuters. Ta svého ochrnutého psa léčí pomocí akupunktury a moxování a tyto léčebné metody si nemůže vynachválit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně léčí domácí mazlíčky pomocí akupunkturyVideo: Reuters

 
Článek

Pětiletá fenka Lulu ochrnula na zadní nohy poté, co se v červnu porvala s jiným psem. Stejně jako řada jiných zvířecích majitelů se i Tungová rozhodla obrátit na alternativní medicínu. Ta v posledních letech získává na popularitě i u zvířecích mazlíčků, neboť konvenční západní medicína mnohdy údajně selhává.

Tungová téměř každý den s Lulu navštěvuje šanghajské neurologické a akupunkturní centrum pro zvířata. Psi a kočky zde léčí způsobem vpichování jehel doprovázeným mírným elektrickým proudem a následným moxováním, které využívá nahřátého sušeného pelyňku pro stimulaci konkrétních akupunkturních bodů.

Tungová tvrdí, že po 30 ošetřeních u fenky postřehla mírné pohyby v nohou. Specialista z šanghajské kliniky Ťin Ž’-šan říká, že centrum pro léčbu zvířat otevřeli před čtyřmi lety. Od té doby už prý ošetřili více než dva tisíce psů a koček s neurologickými problémy a nejméně 80 procent z nich prokázalo zlepšení v pohybu. Jedno ošetření stojí 260 čínských jüanů (asi 900 korun) a trvá 45 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám