Hlavní obsah

Holčičce zůstaly po malování černou henou obří jizvy

Nepříjemný zážitek má za sebou sedmiletá Britka Madison Gulliverová. Na dovolené v Egyptě rodiče přemluvila, aby si nechala pomalovat ruku henou. Po návratu domů na konci července se však „tetování” přeměnilo v obrovské puchýře, které jí v nemocnici museli odříznout. O události informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tetování černou henou způsobilo holčičce chemickou popáleninu.

Článek

Dočasné tetování si holčička nechala udělat ve čtyřhvězdičkovém hotelu. „Po návratu z dovolené ji tetování začalo svědit, tak jsme jej raději smyli, což odhalilo obrovskou vyrážku. Na internetu jsme si o tetování černou henou něco přečetli a hned nám bylo vše jasné,“ popsal otec holčičky Martin Gulliver.

Po několika vyšetřeních v anglické nemocnici St. Mary's byla poslána ke specialistům na popáleniny v nemocnici Salisbury District. Lékaři provedli test na kapalinu prosakující z puchýřů, který prokázal vysokou hladinu pH, jež způsobila chemickou popáleninu. Nakonec usoudili, že nejlepším řešením bude odříznutí puchýřů.

Foto: Profimedia.cz

Madison Gulliverová na dovolené v Egyptě.

„Má teď jizvy od prstu až k lokti a hodně ji to bolí. Myslím, že je to částečně moje chyba, protože jsem o možném nebezpečí nevěděl a částečně chyba salónu, který používá nebezpečné chemikálie. Chtěl bych všechny upozornit, aby si dávali pozor,“ svěřil se Daily Mailu Gulliver.

Foto: Profimedia.cz

Madison Gulliverová v nemocnici.

Madison nyní musí po dobu šesti měsíců nosit tlakovou bandáž, aby jizvy, které jí po nešťastné události zůstanou, byly co nejmenší. Hotel v egyptské Hurghadě se omluvil a řekl, že již tetování nenabízí.

Pravá hena není nikdy černá

Problémem černé heny je vysoký podíl alergenu PPD (para-fenylendiamin).

"PPD je bezpečný a legálně se používá v barvách na vlasy, kde je maximální úroveň řízena zákonem. Černá hena však obsahuje vysoký podíl PPD z důvodu rychlého ztmavnutí. PPD však může způsobit chemické popáleniny a silné alergické reakce. Pravá hena je oranžovo-hnědá, pokud narazíte na černou, radši se jí vyhněte,“ varuje odborník na kosmetiku, hygienické potřeby a parfumerii Chris Flower.

Reklama

Výběr článků

Načítám