Hlavní obsah

V Indii byli spatřeni psi s jasně modrou barvou srsti

Několik toulavých psů se srstí zbarvenou do modra bylo spatřeno v indickém Navi Mumbai ležícím východně od Bombaje. Zbarvení psů údajně způsobilo koupání ve zdejší kontaminované řece. Video poskytla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Toulaví psi v Indii zmodrali. Zřejmě se vykoupali v kontaminované voděVideo: AP

 
Článek

Výrazná změna vzhledu je pravděpodobně spojena se znečištěním místní řeky, kam se zvířata často chodí koupat a kde hledají potravu.

Zatím se neví, které chemické látky jsou za zbarvení psů zodpovědné. Podle místních úřadů by se však mohlo jednat o průmyslové barvivo, které je do řeky vypouštěno místními podniky. Voda v řece je již dlouho pro lidské potřeby považována za nevhodnou.

Ochránci zvířat nyní apelují na místní úředníky, aby začali jednat s podniky, které mají vypouštění odpadu do řeky na starosti. „Bylo šokující, když se bílá srst psů změnila v modrou," řekl deníku Daily Mail ochránce zvířat Arati Chauhan.

Místní zprávy tvrdí, že úředníci byli s problémem seznámeni a od té doby bylo v oblasti provedeno několik testů na kvalitu vody, které ukázaly strašlivé výsledky.

Vypouštění barviva do řek je trestné

Stížnosti směřují i ze strany výboru pro kontrolu znečištění ze státu Maháráštra (MPCB). Tvrdí, že zvířata v této oblasti doplácejí na nezodpovědné počínání průmyslových podniků.

„Vypouštění barviva do jakéhokoli vodního zdroje je nezákonné. Proti znečišťovatelům podnikneme příslušné kroky, protože ničí životní prostředí,” řekl mluvčí MPCB.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám