Hlavní obsah

Jednadevadesátiletá kleptomanka Létající Gizi opět v akci

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Jednadevadesátiletá maďarská kleptomanka Gizella Bodnárová známá pod přezdívkou Létající Gizi se opět pokusila krást. Jak v úterý informoval deník Blikk, devatenáctkrát soudně trestaná Gizi se tentokrát zaměřila na rodinný dům v maďarském městě Tatabánya.

Foto: Blikk

Gizella Bodnárová je v Maďarsku legendou.

Článek

„Vešla do domu a otci tvrdila, že hledá zaměstnance divadla, který zde má bydlet,“ řekl László Izing (52). „Otec naštěstí této historce neuvěřil, protože nikdo ze sousedů v divadle nepracuje,“ dodal. Starší muž měl u sebe psa a ten přinutil Gizi k ústupu.

O případu byla informována místní policie. Vyšetřování však nezahájila, protože k trestnému činu nedošlo. „Majitel domu případ oficiálně neoznámil a žena nic neodcizila,“ konstatovala policejní mluvčí Viktória Bogárová.

Létající Gizi byla naposled v akci loni v dubnu. Soud ve městě Székesfehérvár ji pravomocně odsoudil ke 30 dnům vězení za pokus o loupež. V roce 2015 byla zadržena při krádeži ve městě Hajdúszoboszló.

Foto: MTI

Za pokus o loupež se Létající Gizi se ocitla u soudu naposledy v loňském roce.

Žena je v Maďarsku legendou. Svou „kariéru“ začala už v roce 1953. Za svůj život byla odsouzena celkem 19krát a ve vězení strávila přes dvacet let. Celkově byla odsouzena dokonce ke 40 letům vězení, pětkrát ji ale zachránila amnestie, někdy zase byla propuštěna pro dobré chování. Bodnárová už jako dítě okrádala spolužáky, učitele i sousedy.

Přezdívku Létající Gizi získala kvůli tomu, že v 50. a 60. letech často využívala tehdy levné vnitrostátní lety, aby co nejdříve zmizela z místa činu a vrátila se do Budapešti, kde bydlela. V současnosti jezdí „na akce“ raději vlakem, protože jako důchodkyně může jezdit zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám