Hlavní obsah

V Číně se mají ženy bránit násilníkům kapesními plamenomety

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy mívají často ve svých kabelkách něco, co by je mělo ochránit v případě napadení. Pepřový sprej, či dokonce taser u sebe ženy ve městech nosí poměrně běžně. V Číně však přišli s originálním nápadem. Novou zbraní proti útočníkům má být kapesní plamenomet s dosahem až půl metru. Číňankám evidentně tradiční „pepřák” nestačí.

Foto: Profimedia.cz

Nová zbraň je v Číně zatím nelegální. Ilustrační foto

Článek

Britský deník Daily Telegraph psal o tom, že se v Číně začínají objevovat inzeráty, jejichž prostřednictvím lidé prodávají miniaturní kapesní plamenomety označované jako „zbraně proti perverzním útočníkům”. Čínský zpravodajský web Beijing Youth Daily informuje o tom, že se tyto zbraně skutečně prodávají na tamějších prodejních serverech. Cena činí přitom v přepočtu jen něco mezi 140 a 900 korunami.

Kuriózní navíc je i to, že k některým z nich je nabízen i extra zásobník propanu, aby si mohli lidé náplň sami snadno vyměnit. A ač vypadají některé ze zbraní jako průměrný zapalovač, dokážou vyslat až 50centimetrový plamen o teplotě kolem 1800 stupňů Celsia.

Pokud jste právě zbystřili a říkáte si, že si něco takového musíte pořídit, mohli byste narazit. Prodej i samotné doručení tohoto přístroje je totiž v Číně zatím nelegální. Tvrdí to alespoň místní policie.

Zkoušely už i „chlupaté punčocháče”

Úřady se bojí nejen toho, že kapesní plamenomet může toho, proti němuž se použije, vážně zranit, ale existuje obava, že by mohl zapálit kabelku ženy, která by ho měla u sebe.

Ač není jasné, zda už někdo tento kapesní plamenomet na obranu použil, rozhodně to není nejbizarnější předmět, který v tomto směru kdy vznikl. Agresivní muže měly odpudit například punčocháče, v nichž vypadaly ženské nohy chlupatě. Ty se objevily v roce 2013.

Všechny tyto produkty jsou reakcí na skutečnost, že až 80 procent Číňanek se ve svém životě mělo setkat se sexuálním harašením na pracovišti. V USA je toto číslo poloviční. V nedávné době už začaly tamější ženy promlouvat na sociálních médiích o svých zkušenostech s domácím násilím, či dokonce znásilněními, což bylo v zemi, kde se velké množství těchto zážitků tají a nehlásí, zcela tabu.

Inzertní sdělení

Myslíš si, že má článek vocas? Zapoj se do soutěže na: https://www.facebook.com/pardal.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám