Hlavní obsah

Letadlo v Nevadě prorazilo plot a vyjelo z letiště

Novinky, zkr
Henderson

Středně velké letadlo Cessna společnosti NetJets v pátek sjelo z ranveje na letišti Henderson Executive v Nevadě. Přitom čumákem prorazilo letištní oplocení. Na vině byl mechanik, který zapomněl letoun zabrzdit pomocí zarážky pod koly, informoval server televizní stanice News 3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mechanik zapomněl umístit pod letadlo zarážku, to prorazilo letištní plotVideo: AP

 
Článek

Dvoumotorová Cessna 750 Citation X sjela z náspu, břichem se zarazila o kameny a nosem prorazila plot. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, letoun však utrpěl značné škody.

„Mechanik, který právě dokončil na letadle práci zapomněl nastavit zarážku a kola zůstala nezajištěna,“ řekla Christine Crewsová z leteckého oddělení okrsku Clarks.

Stroj, do kterého se vejde 12 lidí, musely nadzvednout dva jeřáby a přemístit ho zpět na pozemek letiště. Provoz na letišti nebyl ohrožen.

Letadlo bez zarážky začalo couvat

K podobnému incidentu, ale včas odhalenému, došlo rovněž 12. července na letišti v čínském městě  Chu-che-chao-tche v autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko. Zaměstnanec letiště tam dobíhal letadlo, které se rozjelo, protože nemělo pod koly zarážku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanec letiště doháněl jedoucí letadloVideo: AP

Airbus A320 čínské společnosti Loong Air opustili všichni pasažéři i posádka, letadlo bylo zavřené a nebyly u něj pojízdné schody. Odpovědný pracovník se tak mylně domníval, že letadlo je připraveno ke startu. A zarážku vyndal.

Když se letadlo začalo pomalu rozjíždět dozadu, svou chybu si uvědomil a rychle běžel, aby pohybující se kolos zastavil. Což se mu nakonec povedlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám