Hlavní obsah

Maminky ocení: jak správně přenášet dítě v autosedačce

Novinky, Barbora Sirová

Hlavním účelem autosedaček je zajistit bezpečí našich dětí. Jsou ale také dobrým pomocníkem v případě, že je potřeba malého spolujezdce přenést z jednoho místa na druhé. Z nesprávného držení tzv. „vajíčka“, jak se také těmto sedačkám lidově říká, však vznikají problémy s bolestmi zad a kloubů. Jak v nich tedy děti správně přenášet? Instruktážní video, které natočila Američanka, už si pustily milióny lidí.

S videem o správném nošení dětské autosedačky se chiropraktička trefila do černéhoVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Video o tom, jak správně držet dítě v autosedačce, natočila doktorka Emily Puentová z Texasu ve Spojených státech. Technika americké chiropraktičky má zabraňovat bolestem zad a kloubů.

Abychom podpořili správné držení těla, a předešli tak zdravotním problémům, je potřeba provléknout ruku držákem autosedačky a obrácenou dlaní stejné končetiny pak „vajíčko“ zespoda podepřít. Tento způsob podporuje správné držení těla a jsou při něm nejméně zatěžovány klouby a páteř.

Technika je proveditelná s většinou přenositelných sedaček skořepinového typu, a ačkoli Puentová uvedla, že nemusí sedět na úplně všechny druhy, má její video, které sdílela na sociálních sítích, již téměř pět miliónů zhlédnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám