Hlavní obsah

Letadlo se ve vzduchu zběsile třáslo jako pračka, pilot se s ním musel vrátit

Airbus letecké společnosti AirAsia X směřující z australského Perthu do Kuala Lumpuru v Malajsii se v neděli musel vrátit zpět kvůli problému s motorem. Letadlo se podle pasažérů „třáslo jako pračka“, což mnoho lidí na palubě vyděsilo natolik, že plakali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo se hodinu a půl otřásalo kvůli poruše motoruVideo: Reuters

 
Článek

Pilot stroj otočil asi 90 minut po startu, napsal web stanice BBC. Stalo se tak kvůli „technickému problému“, přičemž malajsijská média uvádějí, že jeden z motorů Airbusu A330-300 přišel o lopatku turbíny.

Letadlo se proto divoce třáslo, což vyústilo ve velmi napjatou situaci na palubě.

„Z reakce posádky mi bylo jasné, že to je opravdu špatné. Hodně jsem plakala, stejně jako mnoho dalších lidí, kteří se snažili volat domů. Ale nemohli jsme nic dělat, jen čekat a věřit kapitánovi,“ uvedla cestující Sophie Nicolasová pro stanici ABC News. „Když jsme přistáli, tak jsme všichni začali tleskat,“ dodala.

„Doslova to bylo, jako kdybyste seděli na pračce. Celé se to třáslo. Z okna jsme koukali na motor, jak se třese,“ řekl další pasažér Brenton Atkinson.

Na letišti v Perthu byly připraveny pohotovostní jednotky, ale pilot se strojem, na jehož palubě bylo 359 pasažérů, zvládl přistání bez problémů. Kapitán pak každému z pasažérů potřásl rukou.

Australský úřad pro bezpečnost dopravy už incident vyšetřuje.

Stanice CNN připomněla, že před dvěma týdny se Airbus A330 společnosti China Eastern vybavený stejným motorem musel krátce po vzletu ze Sydney vrátit a nouzově přistát kvůli otvoru, který se objevil v krytu motoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám